top of page

Joulukalenterin luukku 2

Joulukalenterissa on erilaisia vinkkejä ja linkkejä mielenkiintoisiin juttuihin. Tänään kaalin parantava vaikutus. Saman ohjeen olen saanut hermoratahieroja opiskelujeni aikana vuonna 2006. Ainoastaan tuo uuniin laitto jätettiin silloin pois. Eli kaulitut/haarukalla reiìtetyt kaalinlehdet laitettiin kipeään kohtaan esim. polveen ja muovikelmu käärittiin päälle. Tämä tuli tehdä välittömästi reiìttämisen jälkeen. ettei arvokkaat ainesosat haihdu illmaan. Annetaan vaikuttaa pitkään.

Kaalissa on aminohappoja, antioksidantteja, ja väriaineinakin toimivia antosyaaneja joilla uskotaan olevan positiivisia terveysvaikutuksia. Kaikki nämä ovat tulehdusta luonnollisella tavalla lievittäviä aineita. Siten ne ovat tehokkaita nivelissä esiintyvien kipujen ja turvotuksen lievittäjiä. Lisäksi niiden on raportoitu lievittävän tehokkaasti nivelrikon oireita.

On käynyt ilmi, että kaalinlehdet ravinteineen ja hyvine ominaisuuksineen toimivat hienosti nivelkipujen hoitamiseksi.

Tarvitset seuraavat tarvikkeet:

• Kaalinlehtiä (punakaalikin käy)

• Foliota

• Kaulimen

• Uunin

• Muovikelmua

1. Poista kaalikerän uloimmat lehdet ja huuhtele ne. Anna niiden kuivua ja leikkaa lehtien tyvet pois.

2. Kauli kaalinlehtiä, jotta ne rikkoutuvat hieman ja alkavat vapauttaa sisällään olevia nesteitä.

3. Kääri kaalinlehdet folioon ja laita folio kuumaan uuniin muutamiksi minuuteiksi. Kääri lehdet kipeän kohdan ympärille muovikelmun avulla.

4. Pidä käärettä paikoillaan noin tunnin ajan. Voit halutessasi toistaa toimenpiteen kolmesti päivässä, mutta huuhtele kipeä kohta joka kerran välillä.

Jos pidät mieluummin kylmää käärettä, voit laittaa kaalinlehdet jääkaappiin ennen kuin laitat ne ihoa vasten. Kaalinlehtikääreen kerrotaan tehoavan hoitoa seuraavana päivänä.

Todella harva ihminen on yliherkkä kaalille, mutta jos tunnet kaalinlehtien alla kutinaa tai muuta epämukavuuden tunnetta, on kääre parasta poistaa. Kaalinlehtiä on käytetty ruoanlaiton ohella myös mustelmien ja turvotuksen parantamiseen. Yhdysvaltalaisen University of North Carolinan tekemän tutkimuksenmukaan kaalilla on ominaisuuksia jotka auttavat ihmiskehoa taistelemaan syöpää vastaan. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1567139/?page=1 Lähde: https://fi.newsner.com/uutiset/kaari-jalkasi-kaalinlehtiin-jos-karsit-nivelkivuista/

Perinnetietoon perustuvia hoitoja ei tule käyttää sairauksien ensisijaisena hoitoja ja niillä ei tule hoitaa pieniä lapsia tai muita, jotka eivät ole vastuussa toimistaan.

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page