May 14, 2020

May 7, 2020

April 25, 2020

April 24, 2020

April 18, 2020

April 16, 2020

April 12, 2020

Please reload

Recent Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Featured Posts

Joulukalenterin luukku 5

December 5, 2017

Tänään joulukalenterin luukku muistuttaa sinua taukojumpan tärkeydestä.
Etenkin yksipuolisessa työssä tulisi pitää päivän mittaan taukoja.
Seuraavassa Jumppakissan videossa on kiva taukojumppa katkaisemaan päivääsi. Jumpan jälkeen olo on virkistynyt, lihakset vetreytyneet ja aivot saaneet uutta virtaa päivän projekteihin.  


 

Unohdatko taukojumpan? Tilaa selkäkanavan sivuilta maksuton taukojumppamuistutus. Se muistuttaa sinua maanantaista perjantaihin

http://selkakanava.fi/jumppamuistutus

 

 

Hoito-oppaita löytyy myös mobilatin sivuilta ladaten. tässä yksi suosikeistani
https://www.mobilat.fi/wp-content/uploads/2017/09/Niskan_hoito-opas.pdf

 

 

Lifestyle-sivusto Female First listasi tärkeimmät asiat venyttelystä, jotka jokaisen liikkujan tulisi ottaa haltuun. Sen lisäksi että tietää, kuinka venytellään oikein, on hyvä tietää miksi venyttely on tärkeää.

 

Et venytä pelkästään lihaksiasi
Venytellessä lihasten lisäksi venyvät myös muut pehmytkudokset, esimerkiksi jänteet ja lihaksia, verisuonia ja hermoja ympäröivä fascia (peitinkalvo).

Kaikki ovat yhteydessä toisiinsaIhmiskehon pehmytkudokset ovat yhteydessä toisiinsa, jotkut aina päästä varpaisiin saakka. Yhden kehonosan venytys vaikuttaa siis muuallakin vartalossasi.Jokaisen tulisi venytellä eri tavalla Me kaikki olemme erilaisia, joten se mikä toimii yhdelle ei välttämättä toimi jollekin toiselle. Joku tarvitsee pidempiä venytyksiä, toiselle toimii eri liike kuin toiselle. On tärkeä tuntea oma vartalonsa ja omat rajansa.

Hengityksellä on vaikutustaSyvään hengittäminen rentouttaa kehoa, ja juuri meditoinnissa ja joogassa hyödynnetäänkin tätä tekniikkaa. Hengityksen avulla voit parantaa venytyksen tehoa.

Venytellessä keho rentoutuu ja lihasjännitys vähenee
Venyttely rentouttaa lihaksia ja parantaa verenkiertoa. Treenatessa lihaksen pituus lyhenee, joten venyttely auttaa sitä palautumaan.

Venyttelystä voi seurata vammoja
Esimerkiksi lihasvammoissa ja revähdyksissä venyttelystä on vain haittaa. Myös pahasti jumiutunut lihas tulisi saada auki rauhallisella hieronnalla, ja esimerkiksi Foam Rollerin käyttöä suositellaan.

Venyttely ei ole alkulämmittely
Staattinen venyttely on tehokas tapa lisätä lihasvoimaa ja -kestävyyttä, mutta sitä ei missään nimessä saisi tehdä alkulämmittelynä.

Venyttelyn tulisi muutenkin toimia lähinnä palauttavana treeninä.Venyttele kun keho on rento

Urheilusuorituksen jälkeen lyhyet venytykset ovat paikallaan, mutta venyttelyn tulisi muutoin tapahtua silloin, kun keho on rentoutunut. Toista siis venytykset pidemmän kaavan mukaan aikaisintaan pari tuntia treenin jälkeen. Paras aika venyttelylle on ilta-aika.

Venyttelyn tulisi olla kolmiulotteistaIhmiskehossa on yli 600 lihasta, jotka ovat kaikki eri suuntiin. Mieti siis tarkkaan missä kulmassa ja mihin suuntaan venytät lihasta. Esimerkiksi takareiden lihakset, joita on kolme, voi venyttää eri tavalla vain kääntämällä hieman jalan asentoa sisään tai ulos päin.


Lähde: Female First/voice

 

Lähteet: selkäkanava, mobilat, jumppakissa, voice, Female First

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Follow Us

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Search By Tags