May 14, 2020

May 7, 2020

April 25, 2020

April 24, 2020

April 18, 2020

April 16, 2020

Please reload

Recent Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Featured Posts

Joulukalenterin luukku 7

December 7, 2017

Ovatko jalkasi kylmät ja palelevat? Kokeile "vaihtolämpö" kylvetystä.
Kylvetä palelevia jalkojasi lämpimässä ja viileässä vedessä vuorotellen. Huomaathan, että ei ole tarkoitus laittaa kylpyyn kuumaa ja kylmää vettä. Riittää, että toinen vesi on viileää ja toinen lämmintä. Vesien lämpötilan ero tekee vaikutuksen. Liialllinen lämpötilojen ero voi olla liiallinen shokki. Viileässä vedessä pidetään vain vähän aikaa ja lämpimässä jalkojen annetaan olla kauemmin (n. 5 minuuttia). Veteen voit laittaa virkistykseksi muutaman ruokalusikallisen merisuolaa, joka poistaa turvotusta. Mikäli mahdollista, veden tulisi ulottua miltei polviin saakka. Kylvyn jälkeen kuivaa jalat huolellisesti ja laita jalkoihin lämpöiset villasukat. Kokeile myös palelevien sormien vaihtolämpö kylpyjä. Kylvetys lopetetaan yleensä viileään kylpyyn. 

Kylpyä ei suositella omatoimisesti, jos kärsit diabeteksen aiheuttamasta huonosta verenkierrosta, vaikeista suonikohjuista tai verituppavaarasta, tällöin tulee keskustella lääkärin tai sinua hoitavan muun terveydenhuollon ammattihenkilön kanssa. 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Follow Us

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Search By Tags
Please reload

Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2016 by Minna Lepistö. Proudly created with Wix.com