top of page

Joulukalenterin luukku 7

Ovatko jalkasi kylmät ja palelevat? Kokeile "vaihtolämpö" kylvetystä. Kylvetä palelevia jalkojasi lämpimässä ja viileässä vedessä vuorotellen. Huomaathan, että ei ole tarkoitus laittaa kylpyyn kuumaa ja kylmää vettä. Riittää, että toinen vesi on viileää ja toinen lämmintä. Vesien lämpötilan ero tekee vaikutuksen. Liialllinen lämpötilojen ero voi olla liiallinen shokki. Viileässä vedessä pidetään vain vähän aikaa ja lämpimässä jalkojen annetaan olla kauemmin (n. 5 minuuttia). Veteen voit laittaa virkistykseksi muutaman ruokalusikallisen merisuolaa, joka poistaa turvotusta. Mikäli mahdollista, veden tulisi ulottua miltei polviin saakka. Kylvyn jälkeen kuivaa jalat huolellisesti ja laita jalkoihin lämpöiset villasukat. Kokeile myös palelevien sormien vaihtolämpö kylpyjä. Kylvetys lopetetaan yleensä viileään kylpyyn. Kylpyä ei suositella omatoimisesti, jos kärsit diabeteksen aiheuttamasta huonosta verenkierrosta, vaikeista suonikohjuista tai verituppavaarasta, tällöin tulee keskustella lääkärin tai sinua hoitavan muun terveydenhuollon ammattihenkilön kanssa.

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page