top of page

Joulukalenteri luukku 15

Nokkonen on monien mielestä rikkakasvi, joka tulee hävittää kotipihasta kokonaan. Ehkä se ei ole kaunis, mutta siitä on moneksi. Ravintorikkaana kasvina se sopii käytettäväksi ruuanlaitossa sekä esimerkiksi jalkakylvyssä.

Nokkosen lisääminen jalkakylpyveteen sanotaan olevan apu hikoileville jaloille.

Oletko jo kokeillut?

Ohje 1 Jalkakylvyn valmistus 1½ dl kuivattua yrttiä + 1 l vettätai TAI 3 dl tuoretta yrttiä + 1 l vettä Kaada kiehuva vesi yrttien tai yrttisekoituksen päälle. Anna hautua vähintään ½ tuntia. Siivilöi haude ja kaada pesuvatiin. Lisää vettä niin, että jalkasi peittyvät. Nauti kylvystä 10-15 minuuttia. Kuivaa jalkasi huolellisesti ja voitele ne hyvällä jalkavoiteella tai -öljyllä. Pane puhtaat, lämpimät sukat jalkaasi ja nauti olostasi. http://www.yrttitarha.fi/tietopankki/rohdot/Jalat2.html

Ohje 2 Laita ripaus kuivattuja nokkosenlehtiä sekä merisuolaa tai ruususuolaa lämpimään veteen. Nauti kylvystä 10-15minuuttia. Kuivaa jalat huolellisesti.

Unohtuiko keväällä kerätä nokkosta? Kuivattua kotimaista nokkosta saa ruokakauppojen luontaistuote hyllystä.

Huomioi mahdolliset allergiat ennen jalkakylpyjen kokeilua.

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page