May 14, 2020

May 7, 2020

April 25, 2020

April 24, 2020

April 18, 2020

April 16, 2020

Please reload

Recent Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Featured Posts

Kevät saapuu

April 14, 2018

Kevät saapuu ja kohta ensimmäiset nokkoset kasvavat. Rikkakasvina pidetty nokkonen on kuitenkin monikäyttöinen ja ravintoarvoiltaan aivan huippu! 
Kannattaa keväällä kerätä nuoria nokkosia ja kuivata ne. Niitä voi käyttää leivontaan, teenä sekä vaikkava jalkakylvyssä. On muuten tosi tehokasta hikivarpaille. 

 

Nokkonen lisää hemoglobiinin ja punasolujen määrää, kiihdyttää ihon pintaverenkiertoa sekä parantaa yleensäkin verenkiertoa. Kasvi sekä supistaa että laajentaa verisuonia, lisää virtsan, hien ja sapen eritystä, edistää ruoansulatusrauhasten toimintaa, tyrehdyttää verenvuotoja, irrottaa limaa, irrottaa ja hajottaa virtsahappoa ja stimuloi maksaa. Lisäksi se rauhoittaa keskushermostoa ja lievittää kipuja. Nokkonen supistaa virtsarakkoa ja limakalvoja ja normalisoi suolen toimintaa. Nokkonen lisää vastustuskykyä ja immuunipuolustusta. Talviset nokkoskuurit saattavat estää kesäistä heinänuhaa ja allergiaa.Nokkonen vähentää turvotusta ja heinänuhaa sekä lievittää yskää, nuhaa, keuhkoputkentulehdusta sekä verenkierto- ja verenpainehäiriöitä. Se vahvistaa verisuonia, parantaa sammasta ja lievittää ruoansulatus-, maksa-, sappi- ja suolistovaivoja.Nokkonen ehkäisee ummetusta, alentaa verensokeria, vaikuttaa suotuisasti vatsa- ja pohjukaissuolihaavaan, peräpukamiin, kuukautiskipuihin sekä reumaattisiin vaivoihin kuten kihtiin, iskiakseen ja noidannuoleen.Lähde: Terveydenhoitouutiset.filue lisää: http://tuulia.co/fi/nokkonen-on-ykkonen/

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Follow Us

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Search By Tags
Please reload

Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2016 by Minna Lepistö. Proudly created with Wix.com