top of page

Vyöhyketerapia

Heijastehoito eli refleksologia eli koko kehon vyöhyketerapia on tuhansia vuosia vanha hoitomuoto, jota historian saatossa on samanaikaisesti käytetty eri puolilla maailmaa. Samaa menetelmää käytetään kehittyneemmässä muodossa nykypäivänäkin.

Jokaisella elimellä ja ruumiinosalla on useita heijastealueita kehon pinnalla. Painelemalla niitä heijastealueita autetaan vastaavia elimiä jaksamaan ja parantumaan. Hoito perustuu elimistön omien voimavarojen aktivoimiseen ja vaikuttaa kokonaisvataisesti ihmisen kehoon ja mieleen.

Ikiaikainen viisaus ei kaipaa tieteellistä todistamista! (Ulvi Wiren/KOKO KEHON VYÖHYKETERAPIA 2010)

Kuumakivihieronta

 

Ayurveda Hot Stone - kuumakivihieronta on lämpimillä kivillä tehtävä

ihana, syvärentouttava, lihasjännityksiä laukaiseva hemmotteluelämys.

 

Hoidossa käsitellään jalkapohjista aloittaen, jalat, kädet, vatsa, rintakehä,
kaula, kasvot. Tämän jälkeen jalat takaa, selkä, kadet ja niska.

Kuumilla kivillä ja öljyn avulla tehtävä kokokehonhieronta laukaisee lihasjännityksiä sekä stressiä tehokkaasti, lisäksi hoito aktivoi kehon aineenvaihduntaa. Hoito on hyvin syvärentouttava ja antaa kokonaisvaltaisen hyvänolontunteen. Hieronta tuntuu miellyttävän pehmeältä ja kivuttomalta.

Hieronnassa käytetään ROSA GRAF Ayurvera-öljyjä. Öljyt on kehitetty kuumakivihierontaan ja niillä on korkea lämmönsietokyky. Öljyt eivät sisällä mineraaleja vaan ne ovat seesamöljypohjaisia. Tuoksuherkät voivat saada hieronnan myös ihan hajutonta perushierontaölyä käyttäen. 

Ennen hierontaan tuloa tutustu vasta-aiheisiin, pese meikit pois jo kotona, hieronnan jälkeen tulee juoda runsaasti vettä sekä välttää raskasta liikuntaa. 

Kiviterapian vasta-aiheita ovat kaikki sairaudet, joissa lämmönsietokyky ja tunto on alentunut joko paikallisesti tai kokonaisvaltaisesti. Kiviterapiaa ei tehdä suonikohjuihin, diabeetikoille, sydänsairaille, raskaana oleville, muita vasta-aiheita ovat: kuume, tulehdus hoitoalueella, vahva turvotus hoitoalueella, tuore kudosvamma, suuri liikalihavuus, kasvaimet, verenohennus lääkitys, juuri tehty leikkaus, syöpä, acne hoitoalueella, ihosairaus hoitoalueella, ohentunut iho, allergiat . 

Hunajahieronta

 

Hunajahieronta on ihana hemmotteleva hoito. Hunaja hoitaa ihoa, hieronta lihasta ja rentouttava olotila mieletä. Alunperin hoito on Virosta ja Venäjältä Suomeen saapunut. Siellä naiset ovat tunnettuja siitä, että he ovat erittäin tarkkoja ihonhoidostaan. Monet ovat käyneet hunajahieronnassa Viron terveyskylpylöissä.
 

Vaikuttava hunaja valitaan asiakkaan toiveiden mukaan. Lihaksia rentouttava, nesteitä poistava, stressaantuneelle ym.. Hunajaan on yhdistetty erilaisia yrttejä sekä eteerisiä öljyjä, joilla saadaan erilaisia vaikutuksia aikaiseksi. 

 

Kontraindikaatiot eli esteet hieronnalle

 

Diabetes ehdoton kielto mikäli on pistoshoito
Diabetes tablettihoito, jos asiakas muuten hyväkuntoinen osa hoitona → EI kokovartalolle

Raskaus ehdoton ei → puhdistaa voimakkaasti ja jos jotakin tulisi se menisi tämän syyksi

Odotus ja uusi elämä on arvokas asia ei tehdä mitään mikä voisi sitä vahingoittaa

Vakavat sydänsairaudet esim. tahdistin

Hunaja – allergia

Avohaavat

Leikkauksesta toipumiset

Syöpähoidoista toipumiset

Ei karvaisiin miehiin hujanalla hierontaa, voi laittaa kääreenä

Asiakkaan kunto huomioiden

Asiakas lepäilee rentona hierontapöydällä. Selkää käsitellään aluksi yrttiöljyllä ja sen jälkeen levitellään hunaja. Hunajalla hierotaan hetki, jonka jälkeen laitetaan lämpökääreet, Kääreiden vaikutuksen jälkeen hierotaan koko selkä hyvin yrttiöljyllä. Kaikki tässä hoidossa käytettävät tuotteet ovat valmistettu ja suunniteltu nimenomaan juuri tätä hoitoa varten kouluttajan toimesta. 
 

Kinesioteippaus

 

Kinesioteippauksen hoitomuotona aloitti japanilainen kiropraktikko Kenzo Kaze 1970-luvulla. Hän kehitteli ja tutki ihon ja ihonalaisten kudosten vaikutusta kipuun ja sen hoitoon. Tämän lisäksi hän tutki teippauksen vaikutusta nivelten 
liikelaajuuteen, verenkiertoon sekä lymfajärjestelmään. Edelleen Kaze kartoitti elimistön omaa kykyä korjata ongelmia neurofysiologisten tekijöiden kautta.

 

Eurooppaan kinesioteippaus rantautui 90-luvun loppupuolella ja teippaustekniikoiden kehityttyä siitä on tullut osa fysioterapiaa, hierontahoitoa sekä urheiluvalmentajien osaamista.

Kinesioteippauksessa hyödynnetään teipin ihon kaltaisia ominaisuuksia. Teipin palautuva elastisuus on kuten iholla, noin 30 - 40 %. Materiaali on puuvillaa ja käytettävä liima on akryylipohjainen. Allergiset reaktiot ovat harvinaisia. Teippiä voi pitää parikin viikkoa ja se kestää suihkussa käyntiä, uimista ja saunomista. Lähtökohtaisesti kinesioteippauksella ei rajoiteta nivelen liikkuvuutta

 

Teippaustekniikoita on lukuisia erilaisia ja ne valitaan halutun vaikutuksen mukaisesti. Tekniikat perustuvat teipin ominaisuuden käyttöön, jossa teipin vetosuunta ja elastisuuden hyväksikäyttö ovat olennaisia tekijöitä. Teippausta voidaan käyttää lihasta joko rentouttavana tai aktivoivana, lymfakiertoa edistävänä turvotusta poistamaan, nivelen asentoa ohjaavana ja funktionaalisesti toimintaan vaikuttamalla. Teippaustekniikka perustuu alkututkimukseen. Vaikutus saadaan hoitotilanteessa useimmiten välittömästi.

 

Olen käynyt Bodytech:in Basic kurssin vuonna 2012. Teen tavallisimpia kinesioteippauksia. Tavoitteena on jatkossa käydä jatkokursseja. Kurssilla oli opettajana Mikko Salminen, fysioterapeutti, Bodytech Instructor.
Kattavaa tietoa kinesioteippauksesta sivuostolta: www.kinesioteippaus.fi
Teen joitakin perusteippauksia mm. niska, hartia, selkä, alaselkä, polvi, ryhti, kipupiste. 

bottom of page